Proszę czekać - trwa ładowanie treści

Antykwariat fantastyka literatura piękna

KRESOWY TYGIEL KULINARNY. KUCHNIA BIAŁORUSKA

Kod produktu: K6143
KRESOWY TYGIEL KULINARNY. KUCHNIA BIAŁORUSKA
Tytuł: KRESOWY TYGIEL KULINARNY. KUCHNIA BIAŁORUSKA
Autor: ANDRZEJ FIRDORUK
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Rok wydania: 2010
Format książki: 240 x 160 mm
Ilość stron: 260
ISBN: 9788375065909
Okładka: twarda
Stan ogólny:

bardzo dobry

Punkty rabatowe: 220 pkt.
Cena: 22,00 zł

Poleć znajomemu poleć
Zadaj pytanie sprzedawcy pytanie

Opis książki

 Swój codzienny jadłospis możemy wzbogacić potrawami kuchni innych narodów, zwłaszcza jeśli jest to kuchnia sąsiadów, mocno osadzona w historii Polski, kuchnia zagubiona w dawnych kresowych dworkach szlacheckich, mieszczańskich jadalniach i okopcona sadzą włościańskich pieców. Taki jest kresowy tygiel kulinarny. Może nie tak wyraźny jak kuchnie narodowe, ale realny, wystarczy tylko uważnie się przyjrzeć kulturze poszczególnych narodów, które ją budowały. Jest ona istotą kuchni pogranicza, zróżnicowana, ale i jednorodna, jednoznacznie łatwa do zidentyfikowania.

Zapraszamy więc wszystkich, którym nieobce są rozkosze poszukiwania smaków, na kulinarną wyprawę na Kresy.