Skup książek | Moje konto | Koszyk | Nasze sklepy | Nasze Allegro | Jak kupować? | Regulamin | O Antykwariacie | Kontakt |
Kod produktu: | M5231 | ![]() |
Tytuł: | PŁETWA REKINA I SYCZUAŃSKI PIEPRZ. SŁODKO-KWAŚNY PAMIĘTNIK KULINARNY Z CHIN | |
Autor: | FUCHSIA DUNLOP | |
Wydawnictwo: | Świat Książki | |
Rok wydania: | 2011 | |
Format książki: | 205 x 145 mm | |
Ilość stron: | 352 | |
ISBN: | 9788324723775 | |
Okładka: | miękka | |
Stan ogólny: |
bardzo dobry |
|
Uwagi: | wgniecenie na grzbiecie okładki lekkie wgniecenia rogów okładki | |
Punkty rabatowe: | 170 pkt. | |
Cena: | 17,00 zł | |
|
Niezwykłe połączenie książki kulinarnej, podróżniczej i obyczajowej. Autorka, miłośniczka i znawczyni kuchni chińskiej, uchodzi za prawdziwego eksperta w tej dziedzinie. Mnóstwo barwnych anegdot, ciekawostek i przepisy: od popularnych makaronów z wieprzowiną i frutti di mare po... pieczonego węża. Jak pisze autorka: to także opowieść o młodej Brytyjce, która wyjechała do Chin i jadła wszystko, niekiedy z zaskakującymi konsekwencjami...